výběr z článků

23-09-2005
Můj soused Toyota, Víkend HN, Jiří Leschtina
Pan Navrátil bydlí pár desítek metrů od kolínské automobilky. Trápí ho hluk, ze studny zmizela voda. Požádal japonského prezidenta firmy, aby jemu i sousedům přispěli na výměnu oken a prohloubení studní. Prezident ho přijal s tradiční úklonou a pravil, že Navrátilova situace se vskutku "může zdát neuspokojivá". Pak mu sdělil, že lituje, ale necítí se být příčinou jeho trápení. "Vypoklonkoval mne se zdvořilostí až uhrančivou, to ovládají dokonale." 

20-04-2005
Ostuda: dálnice nebude včas, Mladá fronta DNES, Vojtěch Blažek
Řidiči, kteří se letos těšili na prodloužení dálnice D11 z Poděbrad do Hradce Králové, budou zklamáni. A státu navíc hrozí mezinárodní ostuda. Část dálnice od Poděbrad totiž nebude dokončena tento rok, jak vláda slíbila. 

06-04-2005
Nejsme automobilovům trpaslíkem, Marketing magazine, Petr Zenkner

Otevření továrny TPCA v Kolíně zase učinilo z Česka automobilovou velmoc. Výroba automobilů má u nás dlouhou tradici. Značka ? koda, ještě spolu s několika dalšími, vyvolává ve světě spojení s Českou republikou. Otevření továrny TPCA v Kolíně zase učinilo z Česka automobilovou velmoc.

02-02-2005
Neziskové organizace tlačí na firmy, Hospodářské noviny, Martina Macková

Kolínský investor, automobilka TPCA, letos slibuje, že na místní projekty přispěje čtyřmi miliony korun. Loni již podpořil akce za poloviční sumu. Neziskové organizace se však rozhodly vyjednat víc. Je to v Česku vůbec poprvé, co se spojily desítky organizací v jednání se zahraničním investorem. Ze včerejšího jednání ale jejich zástupci odcházeli nespokojení.

02-02-2005
Vedení automobilky odhaduje, že její investice bude nižší, Kolínský deník, (pep)

O 200 až 300 milionů euro se sníží celková investice společnosti TPCA, která postavila automobilku na průmyslové z??ně u Kolína. Náklady měly podle odhadů z roku 2001 činit 1,5 miliardy eur.

01-02-2005
Za měsíc vyjedou z Kolína nová miniauta, Lidové noviny, Jiří Janeček

Konsorcium TPCA - Toyota, Peugeot, Citroen finišuje s přípravou ostré výroby vozů, jež budou stát okolo 230 tisíc korun

01-02-2005
TPCA nevyužije výjimku ze zákazu jízdy o víkendu, Hospodářské noviny, (čtk)

Automobilka TPCA nevyužije výjimku z omezení jízdy nákladních aut ve dnech pracovního klidu, kterou jí udělila vláda. ??ekl to včera prezident firmy Masatake Enomoto. Podnik u Kolína postavilo konsorcium zahraničních firem Toyota-Peugeot-Citroen.


24-01-2005
Investice jsou nižší, než se uvádí, Hospodářské noviny, Vladimír Kaláb

Suma zahraničních investic, kterou vykazuje vládní agentura CzechInvest, nepředstavuje to, co investoři skutečně utratí v Česku.