případy → Zahraniční investice v ČR → TPCA v Kolíně → tiskové zprávy

tiskové zprávy

19-04-2006
Soud rozhodl, že město Kolín porušilo informační zákon, když neposkytlo smlouvu na terénní práce v průmyslové zóně Kolín-Ovčáry
Krajský soud v Praze rozhodl o tom, že město Kolín porušilo zákon o svobodném přístupu k informacím, když neposkytlo právníkům programu GARDE ze sdružení EPS požadovanou smlouvu na provedení terénních prací v průmyslové zóně Kolín-Ovčáry. Ve sporu se město hájilo tím, že smlouvy poskytnout nemůže, neboť jsou chráněny obchodním tajemstvím. Soud však jeho argumentaci neuznal a potvrdil, že odkazem na ochranu obchodním tajemstvím nelze odmítnout poskytnutí informací o celém obsahu smlouvy.

 

29-11-2004
Největší zahraniční investice v České republice: Studie odhalila střet zájmů a nezodpovědný přístup investorů

Podjatost, střet zájmů a nedostatečné posouzení negativních dopadů na okolí. To doprovází největší zahraniční investici v České republice - závod TPCA u Kolína. Tato zjištění odhalila právní studie Ekologického právního servisu. Místní občané a nevládní organizace se proto dnes obracejí na společnost Toyota M. C. a PSA Peugeot Citroën k jednání o návrzích, které by napravily jejich dosavadní nezodpovědné chování.