odpovědnost korporací → Pro firmy → Kampaň podporují

KAMPAŇ PODPORUJÍ TYTO FIRMY:

Barvy a laky TELURIA s.r.o.

Výrobce nátěrových hmot. Dceřiná firma společnosti Barvy a laky Hostivař a.s. Část produkce nese označení Ekologicky šetrný výrobek. Firma loni oslavila sto let od svého založení. Firma exportuje do mnoha evropských zemí, počet jejich zaměstnanců čítá na 170.

 

Hruška s.r.o.

Největší česká síť obchodů s potravinami. Provozuje 345 maloobchodních prodejen na Severní a Jižní Moravě a ve Východních Čechách. Kromě toho provozuje také 3 velkoobchodní sklady ovoce, zeleniny, potravin, drogerie, které zásobují asi 250 obchodů.

 

UAX s.r.o.

Originální značka s oblečením pro volný čas. Je předním ryze českým výrobcem již od roku 1997. Sídlí v Bernarticích nad Odrou a má více jak 20 zaměstnanců.

 

Weleda s.r.o.

Česká pobočka nadnárodní  firmy vyrábějící přírodní léčiva a biokosmetiku, se sídlem ve Švýcarsku, s největšími výrobními kapacitami v Německu, Francii, Švýcarsku a Nizozemí. Mezinárodní společnost vznikla v roce 1921 jako malá farmaceutická laboratoř a dnes je celosvětově největším výrobcem léčiv přírodní medicíny a čisté přírodní BIO kosmetiky. Firma má dlouhodobé projekty v zemích třetího světa.

 

Rejoice s.r.o.

Oblíbená značka především outdoorového oblečení. Sídlo firmy je v Batelovicích na Jihlavsku, počet zaměstnanců kolem 20.

 

JITEX Comfort s.r.o.

Navazuje na tradiční textilní podnik JITEX Písek a.s., který působil od roku 1949 v jihočeském Písku a ve svých zlatých letech patřil mezi největší výrobce pleteného zboží u nás. Jitex comfort si zakládá na znalosti místa původu zboží a na garanci kvality. Sídlí a vyrábí v Písku, má několik desítek zaměstnanců.

 

Sport Schwarzkopf s.r.o.

Český výrobce outdoorového oblečení a vybavení do přírody. Firma vznikla v roce 1991. Od roku 2003 vyrábí pod značkou High Point. Výrobky této firmy používají špičkoví čeští horolezci jako např. Radek Jaroš, který má na svém kontě již 11 osmitisícovek.

 

Mill.cz

Česká firma se sídlem v Brně, která od roku 1992 vyrábí oblečení pro snowboarding.

Fugu s.r.o.

Společnost fugu ještě v nedávné době prodávala módní oblečení. Yla odhodlána vyrábět pouze v Čechách, nerozšiřovat svou výrobu na asijský východ a vyhnout se tak tzv. sweatshopovým podmínkám, které potkávají tamní zaměstnance. Byla však nucena svou textilní výrobu ukončit a v současné době obchoduje s designovými tapetami na zeď.

 

Bio.cz

Internetový portál věnovaný prodeji a nákupu bio, eko a ručně zhotoveného zboží. Smyslem projektu je podpora českých farmářů a drobného regionálního podnikání.